MÖKKIPUUTARHASSA

Mökkeily vanhempieni mökillä kuuluu oleellisena osana kesäämme. Muuttomme myötä myös mökki on nyt paljon lähempänä kuin ennen. Siellä voisi pistäytyä helposti vaikka vain päiväreissullakin. Valitettavasti tänä kesänä mökkeily ei ole päässyt ihan siihen ulottuvuuteen, mitä toivoa voisi. Tiedätte varmaankin syyn :) Eihän tuo kesä ole vieläkään kunnolla alkanut, jos vain säätä katsoisi. Tätäkin tekstiä kirjoitellessa oli alunperin tarkoitus olla mökillä, mutta sääennuste sai meidät muuttamaan suunnitelmaa viime hetkellä. Mutta olemmehan toki ehtineet mökkeillä tänäkin kesänä. Onneksi.








Mökkeilyyn liittyy aina ajatus ihanasta joutilaisuudesta ja mielen levosta. Merimaisema on aina yhtä rauhoittava ja terapeuttinen. Tapaamme mieheni kanssa näinä joutilaisuuden hetkinä vuorotellen tarttua kameraan, kuljeskella ulkona ja kuvailla mökin puutarhaa ja luontoa. Amatöörikuvaajakin onnistuu nappaamaan aina silloin tällöin loisto-otoksia ja tunnelmia, joita on ihana jälkikäteen muistella. 

Mökillä on pienimuotoinen puutarha, joka kasvaa niukassa metsämaassa säiden armoilla. Useimpina kesinä jopa todellisessa kuivuudessa. Mökillemme ei tule vettä, joten kastelu jää sadeveden varaan, merivedellä kun ei viitsi kukkia kastella :) Joka vuosi piha näyttää aina vähän erilaiselta. Joku kasvi voi erinomaisesti, kun taas joku toinen kasvi on kadonnut pupujen suuhun. 

Tänä kesänä joutilaisuuden hetkistä muistuttaa seuraavanlainen kuvakimara. Joutilaita hetkiä teille lukijoillekin.















Kommentit

Suositut tekstit