NOSTALGINEN KLASSIKKO LÖYSI PAIKAN

Moikka! Olette ehkä huomanneet, että Parolan Rottingin klassikko riippukeinu on vilahdellut viime aikoina sisustuskuvissa melko usein. Minulla on tähän ihanaan rottinkikeinuun aivan erityislaatuinen suhde. Se oli nimittäin ensimmäinen omilla rahoilla hankkimani huonekalu noin kolmekymmentä vuotta sitten. Olin silloin pieni alakoululainen ja ihastunut tuohon keinuun ikihyviksi. Halusin sen ehdottomasti omaan huoneeseeni, ja säästöilläni sen sitten ostin paikallisesta huonekaluliikkeestä. Vuosia keinu komisti lapsuuden kodin huonettani, kunnes se siirrettiin mökkiverannalle.






Tänä kesänä tajusimme hieman puolivahingossa, että keinuhan saattaisi sopia nykyisen kotimme parvekkeelle. Tarkempien mittausten perusteella päätös uudesta paikasta syntyi ja keinu siirtyi mökkiverannalta meille. Parvekkeellamme on erityisen mukava vilvoitella saunan jälkeen ja mikä parasta, nyt sen voi tehdä keinussa istuen taivaanrannan vaihtuvaa taideteosta ihaillen. Eniten kyllä taidan jo odottaa ensi kesän leppoisia lukuhetkiä keinussa.

Mietitte varmaan, miten keinu on kestänyt näihin päiviin kuntonsa puolesta. Samaa hämmästelen itsekin. Keinu on tosiaan kolmekymmentävuotta vanha ja viimeiset kymmenen vuotta se on ollut meri-ilmaston armoilla ulkokäytössä. Kyllä keinussa ajan patina näkyy. Väri on haalistunut ja lakkaukset hieman halkeilleet, mutta muuten keinu on loistokunnossa. Ripustusköysi uusittiin nyt varmuuden vuoksi, vaikka alkuperäinenkin olisi varmasti vielä kestänyt. 

Ympyrä on sulkeutunut ja keinu on taas käytössäni. Uskomaton tarina, eikö totta. Eikä vähiten siksi, että keinu on kestänyt vuosikymmenien käytön. Tämä case keinu kuvastaa itse asiassa hankintafilosofiaani melko hyvin. Pyrin aina hankkimaan mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Kypsyttelen kotiin tehdyt hankinnat kaikessa rauhassa virhehankintoja välttääkseni. Mieluummin odottelen juuri sen oikean jutun löytymistä, kuin hankin jotain väliaikaista.


 








Kommentit

Suositut tekstit