TÄMÄN KESÄN SUOSIKKIRUOKA

Moikka! Meillä on tänä kesänä innostuttu itse tehdyistä pinaattiletuista. Tähän asti pinaattiletut ovat olleet meillä oikeastaan hätävararuokaa sellaisiin hetkiin, kun on vähän kiire, eikä aikaa ole ruoanlaitolle. Silloin kaupan einesletut ovat pelastus. Mutta tänä kesänä innostuin tekemään lettuja ihan itse, koska kasvimaalta tuli niin runsaasti pinaattia, ja letut ovatkin osoittautuneet oikein kivaksi kesäruoaksi. Jopa kesävieraamme ovat päässeet maistiaisiin. Pinaattiletuthan tunnetusti maistuvat hyvin myös lapsille.

Aikaisemmin jo kerroin pakastaneeni tämän vuoden sadon, mutta niin vain pinaatti oli vieläkin kirinyt kasvuaan, että sain yhdet pinaattilettutaikinan ainekset kasaan. Laitan lettujen ohjeen talteen tänne blogiin, sillä olen yhdistellyt ja muokannut tämän reseptin useammasta ohjeesta. Jospa joku teistä lukijoistakin innostuisi kokeilemaan itse tehtyjä lettuja. Tuoreet pinaatit voi helposti korvata kaupan pakastepinaatilla, ei siis paineita omasta kasvimaasta :) Ohjeessa pinaatin määrä on viitteellinen, sen voi itse päättää oman maun mukaan. Itse halusin pinaattia lettuihin melko paljon ja yleensä olen käyttänyt tuoretta pinaattia noin leivontakulhollisen verran yhteen satsiin. 



PINAATTILETUT TUOREESTA PINAATISTA (4 annosta)

 n.200g     tuoretta pinaattia (kulhollinen tai oman maun mukaan)
1rkl          voita paistamiseen
2kpl         munaa
5dl           kevyt maitoa
1dl           ruisjauhoja
2 3/4dl     vehnäjauhoja
1dl           vettä
1,5tl         suolaa
1,5tl         sokeria
                voita paistamiseen

  1. silppua pinaatti ja freesaa se pannulla voissa
  2. sekoita munat ja maito
  3. lisää jauhot, suola ja sokeri hyvin vatkaten, anna turvota hetki
  4. sekoita joukkoon freesattu pinaatti
  5. paista letut 
Meillä letut on syöty salaatin, puolukkahillon ja raejuuston kera. Tässäkin vain mielikuvitus on lisukkeiden rajana.


Kasvimaan kuulumisia sen verran, että ikävät etanat olivat kaapanneet salaattimaani ja sipulit olivat kärsineet ilmeisesti sateisesta säästä ja liiasta kosteudesta. Jouduin nostamaan ne jo pois, etteivät kaikki mätäne maahan. Mutta porkkanat ja persilja kasvavat toistaiseksi  hyvin. Mukavaa elokuun jatkoa!





Kommentit

Suositut tekstit