TÄRKEIMMÄT KEVÄÄN MERKIT









Puutarhablogeissa on kiertänyt viime aikoina hauska keväinen haaste, jossa on tarkoitus pohtia viittä tärkeintä kevään merkkiä huhtikuussa. Haasteen tavoitteena on tuoda sekä lukijoille että kirjoittajille  tuokioksi kevätmieltä. 

Ajattelinpa minäkin ottaa tämän haasteen vastaan Maatiaiskanasen elämää -blogin Hilulta, koska mikäs sen mukavampaa, kuin käydä selailemassa viime vuoden kevätkuvia ja tehdä aikamatka kevääseen. Luulenpa, että ainakin puutarhaihmisillä on jo kovasti kevätkylvöt ja muut puutarhan kevätpuuhat mielessä, ja suunnitelmia uusista kasveista ja projekteista tehdään kovaa vauhtia. Omat suunnitelmani ovat vielä varsin alkutekijöissä, mutta uskon, että tämä haaste antaa suunnitelmien tekoon uutta puhtia.

Minulla ei oikeastaan ole kovin selkeää käsitystä siitä, mitä puutarhassamme normaalisti huhtikuussa tapahtuu, sillä tämä on vasta toinen keväämme tässä kodissa ja viime vuoden kevät oli niin myöhässä, että huhtikuussa ei oikeastaan paljonkaan puutarhassa tapahtunut. Tässä kuitenkin viisi tärkeintä kevään merkkiäni.

1. Ensimmäinen kevään merkki on se, kun kevätaurinko lämmittää jo niin ihanasti, että räystäät alkavat tippua vettä. Tämä voi toki tapahtua myös maaliskuussa, mutta viimeisimmät lumen rippeet sulavat varmasti huhtikuussa. Myös jäiden sulaminen merestä on tärkeä merkki keväästä.




2. Sinivuokkojen, krookusten ja muiden sipulikasvien kukinta ilahduttaa joka kevät aina yhtä paljon. Puutarhassamme on kahdessakin eri paikassa sinivuokkoja ja viime keväänä istutin mökkipuutarhassa valtoimenaan levinnyttä valkovuokkoakin puutarhaamme. Saa nähdä onko se viihtynyt niin, että kukkisi tänä keväänä. Viime keväänä minulla oli todella huono onni syksyllä istuttamieni sipulikukkien kanssa. Juuri mikään niistä ei kukkinut. Keväällä ehkä hauskinta onkin juuri seurailla, mitä sieltä maasta mahtaakaan tällä kertaa nousta. Toivottavasti tänä keväänä minulla on sipulikukkien suhteen parempi onni.





3. Huhtikuu on yleensä ollut minulle taimien esikasvatusaikaa, joten siementen itäminen ja kasvun seuraaminen ovat tärkeitä kevään merkkejä. Tässä kuvassa mustasilmäsusannan siemenet ovat juuri päässeet multaan.




4. Puiden ja pensaiden silmut alkavat ihanasti pullistua ja valmistautua tulevaan kesään.






5. Kärsin aina keväisin katupölystä ja siitepölystä, joten suuri ilon aihe on se, kun kadut viimein puhdistetaan hiekasta ja ilma on raikkaampaa hengittää. Samoihin aikoihin saa yleensä myös luopua paksusta talvitakista ja siirtyä kevyempään kevättakkiin. Tämä jos joku tekee olon kevyeksi ja keväiseksi.

Tämä haaste on kiertänyt jo sen verran pitkään puutarhablogeissa, että tällä kertaa ajattelin haastaa puutarhabloggaajien sijaan Sinut, lukijani, miettimään kevättä. Mitkä kevään merkit ilahduttavat Sinua eniten?



Alkuperäinen haaste kuuluu näin:

"Huhtikuu on kuitenkin kevätkuu ja tämä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijoille ja kirjoittajille! Haaste on yksinkertainen:
1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait.
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia."

Kommentit

  1. Ihana, kun osallistuit tähän! Kivoja kuvia :) Voi, tulisipa kevät jo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihana haaste, joten kiitos itsellesi :)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja kevättunnelmia. Ihana blogi sinulla! Mukavaa kevään odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi <3 Ihanaa kevään odotusta sinullekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit