HUH HELLETTÄ JA IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ!






Kesä tuli, että heilahti. Mahtaako kulunut viikko olla kesän parhaimmistoa? Ainakin täällä meillä lämpömittari on huidellut +25C asteen tietämillä viime päivinä, joten lämmöstä on saatu todella nauttia. Luonto on herännyt valtavaan kilpajuoksuun, puihin ja pensaisiin ovat tulleet lehdet ihan silmissä. Kaupan päälle sain kyllä ennen näkemättömät allergiaoireet, mutta toivotaan, että siitepölykausi on nopeasti ohi.

Lämmön myötä puutarhassakin on tapahtunut kaikenlaisia yllätyksiä. Suurin yllättäjä on vuorenkilpi, joka on kukkinut jo viikon alkupuolelta lähtien. En muista, että se yleensä näin aikaisin olisi kukkinut. Monet pitävät vuorenkilpeä kamalana kukkana, mutta minusta se on tosi kiva. Ikivihreät lehdet ja vaatimaton, mutta kaunis kukinto. Meillä vuorenkilpeä löytyy peräti neljästä eri paikasta!! Se on kasvi, joka viihtyy hyvin vaatimattomissa olosuhteissa, eikä juuri hoitoa tai lannoitusta vaadi. Jos siis pidät helppohoitoisesta puutarhasta, suosittelen ehdottomasti vuorenkilpeä.







Viime kesänä istutin valko- ja keltavuokkoja suojeltujen kallioiden kupeeseen ja ilokseni huomasin, että ne ovat vielä hengissä. Valkovuokot alkoivat kukkia helatorstaina ja keltavuokot puhkeavat kukkaan tuota pikaa. Sopivasti juuri äitienpäiväksi.







Myös muutamat tulppaanit ovat jo ehtineet avautua, vaikka en kyllä yhtään muista istuttaneeni tuollaisia tulppaaneja. Arvoitukseksi taitaa jäädä, ovatko ne jo mahdollisesti edellisten vuosien istutuksia vai mitä. 

Huomenna juhlitaan äitejä, joten näiden kukkakuvien myötä toivottelen jo 

Ihanaa Äitienpäivää!








Kommentit

Suositut tekstit