VAIN KOHINA KUULUU




pikkusydän

Huomenta. Aivan uskomaton toukokuu. Säätä ei vain voi lakata päivittelemästä. Aurinko paistaa ja puutarhassa kasvit kasvavat niin, ettei perässä meinaa pysyä. Vaikka mahtavaa tämä onkin, niin silti saisi jo vähän sataakin. Luonto kaipaa vettä ja olenkin jo kastellut puutarhaa useaan otteeseen, kasvimaasta nyt puhumattakaan. Myös allergioiden kannalta sade tekisi hyvää siitepölymäärille. 

Puutarhassa tapahtuu tosiaan niin vauhdilla, ettei perässä meinaa pysyä. Pikkusydämet ja pikkutalviot ovat kukkineet jo jonkin aikaa. Tämän viikon uusia kukkijoita ovat muun muassa arovuokko, jonka istutin viime kesänä. Se on lähtenyt hyvin matkaan ja näyttää leviävän kukkapenkissä, kuten vähän toivoinkin. Kielo, pihlaja sekä loputkin omenapuut availevat juuri kukkiaan.

pikkutalvio

Koristeomenapuun alle viime kesänä istuttamani patjarikko kukkii myös kauniisti, mutta se ei selvinnyt talvesta täysin vaurioitta. Mättäissä on enemmän ruskeaa kuin vihreää, ja luulinkin niiden jo kuolleen talven jäljiltä, mutta kukassa ne nyt kuitenkin ovat. Seuraillaan, miten ne kesän aikana innostuvat kasvamaan. Tarkoitus olisi hankkia niitä vielä lisääkin, sillä koristeomenapuun alusta on vielä liian tyhjä. 


kirjopikarililja

Koristeomenapuun alle ilmestyi myös yksi ainokainen kirjopikarililja toissa syksynä istutetuista sipuleista. Se on todella kaunis kukka, joten niitä olisi saanut tulla vähän enemmänkin. Muut sipulikukkani ovat nousseet tänä keväänä paremmin kuin viime keväänä, mutta silti osa tulppaaneista jäi taas nousematta. Parhaiten tulppaaneista kukkivat tummanvioletit, lähes mustat tulppaanit, joiden oikeaa nimeä en tähän hätään nyt muista. 





Tänä viikonloppuna olen yrittänyt hillitä rikkaruohojen vauhtia. Uskaltauduin myös vihdoin istuttamaan taimikasvatelmani ulos. Niiden kuulumisia en ole muistanut kertoa teille laisinkaan. Viimevuotiset mustasilmäsusannan siemenet itivät ihan uusien tapaan, ja taimet voivat oikein hyvin. Siirsin ne nyt ulkoruukkuihin kasvamaan. Zinnioiden kanssa en pärjännyt ihan yhtä hyvin, nimittäin useat valkoiset zinniat  kuihtuivat hyvän alun jälkeen. Pinkit zinniat ovat puolestaan porskuttaneet alusta lähtien hyvin täysin samoilla hoitomenetelmillä ja kasteluilla. Taimista ehti tulla todella pitkiä hujoppeja sisällä. Istutin ne nyt ulos kukkapenkkeihin. Kohta pihahommien pariin takaisin, mutta sitä ennen piipahdan taimitarhalla ostoksilla.

Iloista sunnuntaita!




Kommentit

Suositut tekstit