PUUTARHAKIERROS







Heissan! Tänään on aika kurkistaa puutarhaan pitkästä aikaa. Alkukesällä puutarhassa tapahtui niin vauhdilla, ettei blogi enää pysynyt vauhdissa mukana. Nyt odotellaan seuraavaa aaltoa saapuvaksi, nimittäin monet heinäkuun kukkijat ovat tuota pikaa puhkeamassa kukkaan. Puutarhassa on siis erityisen paljon nuppuja tällä hetkellä. 

Takapihan kukkapenkki on innostunut kukkimaan tänä kesänä todella hyvin. Vime kesänä istutetut perennat selvisivät talvesta hyvin ja ovat oikein elinvoimaisen oloisia. Myskimalva, jalokurjenpolvi ja verikurjenpolvi ovat olleet kukassa jo hyvän aikaa, samoin ajuruoho. Myös pikkusydämet jatkavat kukintaansa runsaana. Iirikset ovat jo kukinnan loppusuoralla ja keijunkukat aloittelevat juuri kukintaansa. Ilokseni olen huomannut, että takapihan tähtiputki on levinnyt hyvin ja se kukkii kohta todella runsaana. Etupihalla kasvava tähtiputki on puolestaan tainnut kärsiä kuivuudesta, sillä se on tänä kesänä aika vaisun oloinen.













Etupihalla perennoista jalopähkämöt ja punalatva aloittelevat kohta kukkimistaan. Samoin keiju- ja koivuangervopensaat puhkeavat kukkaan näillä hetkillä. Lisää kukkia on siis luvassa ja se on hyvä juttu, sillä etupiha on ollut tähän saakka vähän vaisun oloinen, sillä kukassa ei ole tällä hetkellä ollut oikein mikään. Tämän vuoksi päädyinkin hankkimaan terassille vielä lisää kesäkukkia ruukkuihin sekä pihan sisäänkäyntiin daalioita, joissa on todella upea kaksivärinen kukka. 






 




Siemenestä kasvattamani mustasilmäsusannat eivät tainneet tänä vuonna oikein onnistua. Ulkoruukkuihin istuttamisen jälkeen kasvu on pysähtynyt. Epäilen niiden kärsineen liian kuumasta auringonpaahteesta taimivaiheessa, toukokuussahan oli nimittäin niin lämmintä ja useita helteisiä päiviä. Ne tuntuvat osittain hieman jopa kuivahtaneilta, mutta eritavalla kuin vedenpuutteesta kärsivä kasvi. Nähtäväksi jää, miten niiden kanssa loppujen lopuksi käy. Kasvimaan kuulumisia tähän loppuun vielä sen verran, että hyvin kasvaa. Herneille piti laittaa jo kepit ja lehtikaalit kaipaisivat harvennusta. Toistaiseksi kotilotkin ovat pysyneet meidän pihasta melko hyvin poissa.

Ihania aurinkoisia kesäpäiviä teille!









Kommentit

  1. Kauniit kukat ja siistit kukkapenkit! Hyvää kesän jatkoa sinulle! Terveisin puutarhurintytär

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit