JOULUKRANSSI JA MUUTAMA SANA JOULUKUUSESTA



Hip hei. Jouluaattoon on enää pari hassua päivää. Omaa joulutunnelmaani on latistanut tämä pitkälliseksi venynyt tauti, olen nimittäin tämänkin viikon ollut vielä sairauslomalla. Kuumeen lisäksi sain kamalan kurkkukivun ja yskän, jotka eivät meinaa antaa periksi nyt millään. Mutta tuleehan se joulu sieltä vähemmälläkin hössötyksellä ja ainakin siivoukset saavat luvan jäädä ihan minimiin tänä jouluna. Onneksi tontun puuhat ovat hyvällä mallilla, sillä ehdin hankkia suurimman osan joululahjoista jo ennen sairastumistani. 

Olette varmaan huomanneet, että nyt on meneillään valtava kranssibuumi. Sosiaalinen media on täynnä mitä ihanampia itse värkättyjä kransseja ja monet ovat osallistuneet kranssikursseillekin. Oma syksyni oli kaikin puolin niin kiireinen, etten valitettavasti päässyt osallistumaan paikallisen kukkakaupan järjestämään kranssi -work shopiin ja ovikranssin hankkiminenkin jäi vähän viime tippaan puhumattakaan nyt siitä, että olisin ehtinyt tehdä kransseja itse. Jouluostosten lomassa tuli piipahdettua torilla, josta tämän vuoden ovikranssimmekin sitten löytyi paikallisen yrittäjän valikoimista. Päädyin melko yksinkertaiseen katajaiseen kranssiin, jossa on koristeena muutama käpy. Juuri sopivan jouluinen ulko-oveemme.



Blogeissa on viime aikoina ollut paljon keskustelua siitä, pitääkö joulukuusen olla aito vai muovinen. Molemmille koulukunnille on omat kannattajansa ja varmasti molemmille kuusityypeille löytyy niin hyvät kuin huonot puolensakin. Jokaisesta kodista löytyy oma joulukuusiperinteensä ja oli kuusi sitten aito tai muovinen, se tuo omistajalleen varmasti sen ilon, mitä joulukuuselta toivotaankin.

Meidän perheessä jouluun kuuluu ehdottomasti aito kotimainen joulukuusi. Viime aikoina isäni on tuonut meille kuusen mökkimetsästämme, kun nyt vähän lähempänä kerran asumme. Aidon kuusen myötä löytyy meidän perheelle se meille oikea joulutunnelma. Yleensä kuusi tuodaan sisään pari päivää ennen aattoa ja siitä maltetaan luopua vasta loppiaisena tai Nuutinpäivänä. Tänä jouluna myös lapset saivat oman joulukuusen yläkerran aulaamme ja se koristeltiin jo viime viikonloppuna. Yleensä osallistumme kuusen koristeluun koko perheen voimin ja koristeita löytyy vuosien varrelta niin itse tehtyinä kuin ostettuinakin. 

Nyt toivottelen kaikille lämmintä joulumieltä jouluvalmisteluiden keskelle!




      

Kommentit

Suositut tekstit