JOULUN PARAS KAKKU








Heissan. Moni teistä jo varmasti miettii joulun tarjoiluja ja leipomuksia kuumeisesti. On ne tutut ihanat joulureseptit, joita haluaa tehdä vuodesta toiseen. Mutta ihana on myös inspiroitua uusista ohjeista ja mauista ja kokeilla jotain uutta. Itse olen löytänyt kultaisen keskitien jouluisten reseptien ihmemaasta. "Jotain vanhaa, jotain uutta" pätee meillä joulun ajan tarjoiluissa aika hyvin. 

Tänään ajattelin paljastaa  oman jouluisen lempikakkuni. Ei nimittäin joulua ilman taatelikakkua. Vaikka en niin kuivatuista taateleista välitäkään, niin tämä kakku vie kyllä kielen mennessään ja on ehdottomasti oman jouluni lempikakku. Jouluisin meillä leivotaan aina tämä kakku. Resepti on kulkenut mukanani lähes koko ikäni ja on alunperin lähtöisin Kotilieden arkistoista ellen nyt täysin väärin muista. Nyt on aika jakaa se myös teille.  Jos etsit joulutarjoiluihisi uusia ideoita, tätä ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla.



JOULUN PARAS TAATELIKAKKU

175g taatelia (prässättyä)
2dl vettä
200g voita

2 munaa
1 ½ dl sokeria

1dl kermaviiliä

1tl vaniliinisokeria
2tl soodaa
3 ½ dl jauhoja

1. Pilko taateli. Sulata voi kattilassa yhdessä taatelin ja veden kanssa. Keitä niin, että seoksesta tulee tasaista. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon kermaviili.
4. Sekoita kuivat ainekset keskenään (v.sokeri,sooda ja jauhot) ja lisää ne muna-sokerivaahtoon.
5. Lisää joukkoon viimeisenä jäähtynyt taateliseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin tunti 175 asteessa. Loppuvaiheessa lämpöä voi laskea 160 asteeseen.

MUKAVAA JOULUN ODOTUSTA!








Kommentit

Suositut tekstit