MILLAISET JOULUKUKAT TÄNÄ JOULUNA



Hei! Joko olet hankkinut joulukukkia? Omat joulukukkasuunnitelmani ovat olleet aivan levällään näihin päiviin saakka. Viime jouluna suunnitelmat olivat selvillä jo hyvissä ajoin, mutta tänä vuonna inspiraation löytyminen otti aikansa. Tällä viikolla on kuitenkin ollut aikaa selailla somea ja inspiroitua jouluisista kukka-asetelmista, koska olen ollut kuumeessa kotona koko viikon. Sohvalla pötkötellessä on syntynyt uusia ajatuksia myös joulukukista. Tänä jouluna ostoslistani on seuraava:
  • Valkoiset tulppaanit
  • Valkoiset sipulihyasintit
  • Jouluruusu
  • Amaryllis haalean vaaleanpunaisena tai kaksivärisenä leikkokimpussa
  • Ehkä bonuksena myös haalean vaaleanpunainen joulutähti
Jouluisia kukkakuvia selaillessani olen törmännyt aivan ihanaan, hieman siniseen taittavaan haalean vaaleanpunaiseen väriin niin amarylliksissä kuin joulutähdissäkin. Se väri kiehtoo minua nyt erityisesti joulun väriteemassa perinteisen punaisen ja valkoisen rinnalla, ja uskonkin, että sitä sävyä nähdään meidän joulukukissa tänä jouluna. Perinteisen valkoisen amarylliksen sijaan voisin ostaa kokonaan haalean vaaleanpunaisia amarylliksiä, mutta myös valkoisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on kiehtova. Saa nähdä, mitä kukkakaupoissa on tarjolla, kun sinne asti ehdin. 

Yleensä  olen ostanut jouluksi myös punaiset tulppaanit, mutta tänä jouluna valitsen valkoiset ja yhdistän niihin jotain vihreää. Jouluruusu on yksi suosikeistani ja se on ostoslistalla myös. Samoin valkoiset hyasintit kuuluvat luottokukkiini jouluna. Nythän toki niissäkin voisi olla vaaleanpunaista, jos joulun väriteema alkaa kääntyä vaaleanpuna-valkoiseen suuntaan. 

Yleensä hankin joulukukat vasta hyvin lähellä jouluaattoa, sillä mielestäni kukat viimeistelevät jouluisen kodin vähän samalla tavalla kuin joulukuusen sisään tuominen. Koristeita ripotellaan kotiin jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta kukkien ilmestyminen pöydille kertoo, että nyt on viimein odotetun juhlan aika. 

Tunnelmallista Joulun odotusta!



 








Kommentit

Suositut tekstit