OKSILLA JA HAVUILLA TUNNELMAA









Moikka. Marraskuusta on selvitty ja nyt saa siirtyä hyvillä mielin joulun odotukseen. Joko teillä on aloitettu jouluvalmistelut? Meillä on jouluvalmistelut vielä aivan alkutekijöissä. Tähän asti on pärjätty kynttilöillä ja havuilla, nyt vasta muutama päivä sitten kaivoin ensimmäiset jouluvalot esiin. Kuluneella viikolla meille satoi ensilumi, mutta emme valitettavasti saaneet nauttia siitä kuin muutaman hassun päivän. Sitten se jo suli pois ja tilalle tuli kova myrskytuuli. Saa nähdä saadaanko lunta vielä ennen joulua.

Tänä vuonna kotiamme ovat koristaneet muutamat minikuuset, jotka toin mökiltä jo marraskuun alkupuolella. Havuilla ja luonnon oksilla saa tähän vuoden aikaan helposti kivoja asetelmia kotiin edullisesti. Omia suosikkejani tällä hetkellä ovat leppä, lehtikuusi, kataja, mustikanvarvut sekä kaisla, ja niistä jokaista taitaakin löytyä tälläkin hetkellä kodistamme jossain muodossa. Oikeastaa omalla kohdallani voi puhua jo risuhulluudesta, sillä raahaan milloin mistäkin ojan penkalta löydettyjä oksia kotiimme. Paras paikka luonnon materiaalien löytämiseen on tietenkin mökkitonttimme, josta voi hyvällä omallatunnolla luonnon antimia keräillä. 




Huomenna vietetään ensimmäistä adventtia ja satuin sopivasti löytämään kivan adventtikynttilän Tigerista. Adventtikynttilöiden polttaminen kuuluu ehdottomasti vahvimpiin jouluperinteisiini. On ollut ihana huomata, että kaupoista löytyy taas näitä päivittäin poltettavia adventtikynttilöitä. Oli nimittäin vuosia, jolloin niitä ei löytynyt mistään. Itselläni on näihin adventtikynttilöihin erityisen lämmin suhde, sillä tarina kertoo minun pienenä tyttönä nukahtaneen ruokapöydän ääreen vahtiessani adventtikynttilän palamista. Taisi silloin kynttilä palaa seuraavankin päivän edestä. 

Ihanaa adventin aikaa teille jokaiselle! 







Kommentit

Suositut tekstit