AINAINEN VALINNAN VAIKEUS

Oletteko löytäneet kivoja kesäkukkia? Itse olen kyllä ihan onneton kesäkukkien ostaja. Joka vuosi haaveilen ostavani jotain erilaista, mutta lähes aina päädyn samoihin vanhoihin tuttuihin. Menen kukkakaupassa ilmeisesti jotenkin lukkoon siitä suuresta vaihtoehtojen määrästä, etten sitten loppumetreillä uskallakaan kokeilla mitään uutta saati radikaalia, vaan valitsen lähes aina tutut ja turvalliset pelargoniat. Nytkin kävin kesäkukkaostoksilla kivassa, minulle uudessa kukkakaupassa, jossa oli myynnissä monenlaisia harvinaisempiakin kukkia ja vannon, että ihan tosissani yritin keksiä jotain uutta, mutta niin vain tutut pelargoniat kainalossa poistuin paikalta. Eihän pelargonioissa mitään vikaa ole, mutta vaihtelu virkistäisi.

Mieluiten ostan aina valkoisia tai haalean vaaleanpunaisia pelargonioita ja tällä kertaa löysin valkoisia. Uskokaa tai älkää, mutta aikaisemmassa elämässä niitäkin on ollut joskus tosi vaikea löytää, joten ilahduin suuresti, kun valikoimissa oli näitä riittävästi minullekin. Pelargonioiden kaveriksi otin vaaleanpunaista lumihiutaletta. Tämä pelargonioiden kaveri sentään yleensä vaihtuu vuosittain. Lumihiutaleesta pidän siksi, että se kukkii runsaasti ja se valuu mukavasti ruukun laitojen yli. Aikaisemmin minulla on ollut sitä vain valkoisena, mutta nyt löysin näitä haalean vaaleanpunaisia. Tänä vuonna en tarvinnut kesäkukkia tämän enempää, sillä olin vahingossa esikasvattanut mustasilmäsusannoja niin reilusti, että kaikki pihan ruukut ovat nyt täynnä.



Toinen asia, mikä tänä keväänä on aiheuttanut harmaita hiuksia, on isot ruukut. En millään ole onnistunut löytämään kohtuuhintaisia kivoja ruukkuja. Ihania ruukkuja kyllä löytyy, mutta hinnat ovat aina 50 eurosta ylöspäin. Tarvitsisin ainakin neljä samanlaista ruukkua, joten huonommallakin laskutaidolla kokonaisuudesta muodostuu aika suolainen hinta. Nyt sitten joudun harmittelemaan vuosien varrella kerääntynyttä eripariruukkujen armeijaa, joka valitettavasti häiritsee visuaalista silmääni. Täytyisi ehkä yrittää hyödyntää alennusmyynnit tänä vuonna paremmin kuin yleensä.  






Kommentit

Suositut tekstit