UUSI TUTTAVUUS

Juhannusjuhlat on juhlittu ja nyt on palailtu lomalaisten arkeen. Ajattelin esitellä teille nyt puutarhastani erään hauskan kasvin, johon en itse aikaisemmin ole missään yhteydessä törmännyt. Hauskan kasvista tekee lehtien monivärisyys. Kyseessä on KIINANLAIKKUKÖYNNÖS.



Kiinanlaikkuköynnös (2kpl) kasvaa meillä terassin päädyssä olevassa säleikössä hyvin runsaana muodostaen samalla myös hyvän näkösuojan naapuriin. Sen lehdet ovat hyvin omintakeiset. Alkukesällä osa lehdistä näyttää siltä kuin ne olisi dipattu valkoiseen maaliin. Loppukesällä valkoinen väri on vaihtunut enemmän vaaleanpunaiseksi. Kasvissa on myös pienet, vaatimattomat valkoiset kukat, joita odottelen tämän kesän osalta vielä avautuvaksi. Kukissa on voimakas, kielomainen tuoksu.

Laikkuköynnös kuuluu kiivien sukuun ja siihen pitäisi tulla myös kiiviltä maistuvia marjoja. Marjat ovat pitkulaisia 2-4 sentin pituisia ja 1-1,5cm paksuja. Meidän köynnöksissä en kyllä marjoja viime kesänä nähnyt. Köynnöksen kasvupaikka on meillä melko aurinkoinen ja se viihtyy myös puolivarjossa. Kivannäköinen ja helppohoitoinen köynnöskasvi, jota voin lämpimästi suositella. Kuvissa lehtien kasvu on vasta alkutekijöissä viivästyneen kevään vuoksi. Viime kesänä köynnös oli niin runsaslehtinen, ettei säleiköstä nähnyt läpi. 







Kommentit

Suositut tekstit