VIIKON ILAHDUTTAJA

Moi! Ihanan huumava alkukesän tuoksu tuolla ulkona. Tuomet ovat olleet kukassa jo jonkun aikaa ja juuri iltalenkilläni huomasin, että koiranputket, syreenit ja pihlajat alkavat ihan kohta kukkia. Kulunut viikko on ollut kesäisen lämpöinen ja sadekuurojakin on saatu muutamasti, joten kasteluilta on säästytty. Puutarha ja luonto ovat vihertyneet ihan silmissä.



Omassa pihassa viikon ilahduttajaksi nousi koristeomenapuu ihanilla valkoisilla kukillaan, kuten tässä taannoin aavistelin. Kukkia on ihanan paljon ja ne ovat suuria. Itseasiassa minusta ne muistuttavat ihan vanilijapehmiksiä! Kukat aukesivat juuri sopivasti, vietimme nimittäin eilen esikoisen synttärijuhlia. Piha sai niitten myötä pientä juhlailmettä. Muutkin omenapuut alkavat kohta kukkia, nuput ovat jo ihan aukeamaisillaan. Yhteensähän meillä on neljä omenapuuta tämän koristeomenapuun lisäksi, joten kukkia riittää ihasteltavaksi. Tajusin tuossa omenapuita ihaillessani, etten ole koskaan aikaisemmin asunut paikassa, jossa olisi ollut omenapuita omassa pihassa. Ehkäpä ne juuri siksi ihastuttavat nyt niin erityisesti. Ensimmäistä kertaa. 








Pihassamme on muitakin uusia kukkijoita tälle viikolle. Kielo on ihan huomaamatta alkanut kukkimaan, samoin vaaleanpunainen pikkusydän. Muutama valkoinen tulppaani on avautunut, mutta muuten syksyllä istuttamani sipulit ovat menestyneet kyllä todella huonosti. Kasvimaallakin on kuluneella viikolla tapahtunut. Sipulit, salaatti ja pinaatti ovat jo itäneet, vaikka istutuksesta on kulunut vasta viikko!! Porkkanoiden itämistä vielä odotellaan. 




Laitan tähän loppuun vielä muutaman kuvan mustasilmäsusannoistani. Ne ovat päässeet ulos ruukkuihin ja voivat erinomaisesti. Kivaa alkavaa viikkoa!  







Kommentit

Suositut tekstit