JAPANILAINEN PUUTARHA

Terveisiä japanilaisesta puutarhasta. Piipahdimme viime viikonloppuna minilomalla Helsingissä ja samalla reissulla kävimme tässä ihastuttavassa japanilaisessa puutarhassa Vantaan Viherpajassa. Huvittavaa tässä on se, että asuimme vuosia tämän helmen lähistöllä tietämättä koko paikasta mitään. Kuulin tästä puutarhasta vasta tänä keväänä, vaikka kyseinen paikka on ollut olemassa vuosia ellei vuosikymmeniä. Viherpaja on erikoistunut viherkasveihin ja sieltä löytyy harvinaisempiakin kasveja, joita muiden valikoimissa ei välttämättä ole. Nyt huomasin ainakin esimerkiksi viinirypäleen, teepensaan ja kapmaanluumun.

Itse olen erityisen ihastunut japanilaiseen puutarhaan, koska se on visuaalisesti niin monimuotoinen mutta silti hyvin harmoninen ja rauhoittava. Vihreydestäkin voi saada kiinnostavan kokonaisuuden, koska kasvien lehdissä on niin upeita muotoja. Kukkia ei aina tarvita. Japaninvaahtera onkin yksi suosikkipuistani värinsä ja muotojensa vuoksi. Japanilaiseen puutarhaan kuuluvat yleensä myös vesiaiheet ja tuolla Viherpajan lammikossa asustelevista koikarpeista vanhin oli kuulemma jo 40-vuotias! 

Innostuin vähän kuvailemaan puutarhaa ja tässä makupaloja teillekin. Onko täällä muita japanilaisen puutarhan ystäviä? Olisipa kyllä hienoa matkustaa joskus vielä Japaniin.























Kommentit

Suositut tekstit